8. Produktion

Bristol-Myers Squibb har fabrikker over hele verden. Den største af vores fabrikker i Europa ligger i byen Anagni i Italien nær Rom.

De fleste af de lægemidler, vi sælger i Danmark, fremstilles på fabrikker i EU. Lægemidler fremstillet i andre lande kontrolleres og godkendes af en af vores fabrikker i Frankrig, Italien eller Spanien. Alle fabrikker, der producerer lægemidler, skal have en godkendelse fra den nationale lægemiddelmyndighed og med jævne mellemrum inspiceres.

Fabrikker uden for EU skal kontrolleres af lægemiddelinspektører fra et EU-land, inden fremstillede lægemidler kan godkendes til salg i EU. Bristol-Myers Squibb har i mange år gjort en stor indsats for at gøre hele koncernen miljømæssig bæredygtig, hvilket har ført til international anerkendelse.

Vores højteknologiske produktionsanlæg for biologiske lægemidler i Devens i Massachusetts, USA, er både innovativt og miljøvenligt. Komplekset er på 37.000 kvadratmeter og blev indviet i 2010. Anlægget er et vigtigt skridt på vejen mod at blive en næstegenerations biofarmaceutisk leder. Derudover viser det også vores engagement i miljømæssig bæredygtighed. De ydre vægge er lavet af glas, som tillader naturligt lys at strømme ind i kontorerne. Det sparer på elforbruget og skaber et behageligt og komfortabelt arbejdsmiljø. Et effektivt energisystem reducerer varme- og strømforbruget betydeligt.